veganska hamburgare

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (19 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...

I vårt recept på glutenfria veganska hamburgare blir kombinationen av champinjoner och liquid smoke (finns bland dressing i matbutiken) en härligt rökig vegansk burgare. Stek som de är eller lägg på grillen. Gott för hela familjen!

ca 4–6 glutenfria burgare

45 minuter

Ingredienser

  • 800 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk liquid smoke
  • 1 msk spiskummin
  • 1,5 msk glutenfri grönsaksfond
  • 1 msk glutenfri soja
  • 1,5 dl glutenfria havregryn
  • 3 msk linfrön
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 msk rapsolja
  • svartpeppar
  • salt
  • SÅ HÄR GÖR DU

    Grovhacka alla ingredienserna till svampburgarna och lägg dem i en mixer. Mixa! Smeten skall vara väl blandad, men fortfarande ha lite textur kvar (har du ingen mixer, går det bra att finhacka alla ingredienser och blanda i en bunke).

    Smaka av med extra kryddor efter behov.
    Om smeten känns för torr, tillsätt mer olja. Om den inte håller ihop, knåda lite till eller tillsätt mer havregryn.
    Teststek en liten bit för att se hur konsistensen blir, om den smeten är för mjuk, öka mängden potatismjöl med ca 1 msk.
    Forma 4-6 st biffar efter önskad storlek och grilla sedan på hög värme tills de får färg och låt dra några minuter på eftervärme. När de känns fasta och har fått fin färg är de klara. Det går också fint att steka i lite olja i en stekpanna men blir godast på grillen!

    Psst! Tänk på att svamp mister mycket vätska när de tillagas, så gör gärna biffarna lite större än du tänkt dig.

    Servera med Fria Hamburgerbröd, spenatblad, mosad avokado och chiliflakes.

    Fler glutenfria burgare:

Detta glutenfria recept innehåller