glutenfri halloweentårta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (47 votes, average: 3,91 out of 5)
Loading...

Vår läskiga dessert är chokladig, krämig – ja, extra mycket av allt! Vi använder vår Kladdkaka som bas och bygger ett torn med ett tjockt lager chokladganache mellan varje kaka. Toppa med spökmaränger och godisögon för en extra läskig effekt! Perfekt till Halloweenfesten!

Ca 15 bitar

60 minuter

Ingredienser

  • 3 stycken Fria Kladdkaka
  • Ganache (chokladkräm)
  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g mörk choklad
  • 25 g smör
  • Garnering:
  • Spökmaränger.
  • Utgå från ett klassiskt marängrecept och spritsa. Eller köp färdiga. Smält lite choklad och dutta på prickar som ögon.
  • Godisögon:
  • Att fästa på sidorna av kakan. Finns på t ex Panduro.

SÅ HÄR GÖR DU

  • Ganache
    Koka upp grädden i en kastrull. Bryt ner chokladen i mindre bitar och låt smälta. Tillsätt direkt det tärnade smöret och rör om tills smöret har smält. Låt ganachen svalna till önskad konsistens.

  • Kladdkake-torn
    Ta fram ett tårtfat. Börja med att lägga en bas med kladdkakan, applicera sedan chokladganache ovanpå med en slickepott. Ta gärna ett tjockt lager!

  • Lägg sedan nästa lager kladdkaka ovanpå, följt av ytterligare ett lager chokladganache. Därefter lägger du sista lagret kladdkaka. Toppa hela kalaset med marängspöken och fäst godisögon på sidan av kladdkakan för en extra läskig effekt!

  • Ta-da, nu har du en läskig Halloween-dessert!

Detta glutenfria recept innehåller