Recept på glutenfri halloweentårta
Vår läskiga lakritsdessert är chokladig, krämig – ja, extra mycket av allt! Vi använder vår Lakritskladdkaka som bas och bygger ett torn med ett tjockt lager chokladganache mellan varje kaka. Toppa med spökmaränger och godisögon för en extra läskig effekt! Perfekt till Halloweenfesten!

Ca 15 bitar
60 minuter
Ingredienser
- 3 stycken Fria Lakritskladdkaka
- Ganache (chokladkräm)
- 1 dl vispgrädde
- 150 g mörk choklad
- 25 g smör
- Garnering:
- Spökmaränger.
- Utgå från ett klassiskt marängrecept och spritsa. Eller köp färdiga. Smält lite choklad och dutta på prickar som ögon.
- Godisögon:
- Att fästa på sidorna av kakan. Finns på t ex Panduro.
SÅ HÄR GÖR DU
Ganache
Koka upp grädden i en kastrull. Bryt ner chokladen i mindre bitar och låt smälta. Tillsätt direkt det tärnade smöret och rör om tills smöret har smält. Låt ganachen svalna till önskad konsistens.Lakritskladdkake-torn
Ta fram ett tårtfat. Börja med att lägga en bas med lakritskladdkakan, applicera sedan chokladganache ovanpå med en slickepott. Ta gärna ett tjockt lager!Lägg sedan nästa lager lakritskladdkaka ovanpå, följt av ytterligare ett lager chokladganache. Därefter lägger du sista lagret lakritskladdkaka. Toppa hela kalaset med marängspöken och fäst godisögon på sidan av kladdkakan för en extra läskig effekt!
Ta-da, nu har du en läskig Halloween-dessert!