RECEPT PÅ GLUTENFRIA FINSKA JULSTJÄRNOR

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (0 st)
Loading...

Det här är ett populärt recept på glutenfria finska julstjärnor. Ett god glutenfri kaka från vårt grannland i öster – fylld med härlig plommonmarmelad och omgiven av glutenfri smördeg. Hyvä!

40 minuter

Ingredienser

  • 1 paket glutenfri smördeg
  • fast plommonmarmelad (köp färdig eller koka själv)
  • ägg för pensling
  • florsocker för dekorering

SÅ HÄR GÖR DU

  • Sätt ugnen på 225 °C.

  • Kavla ut den glutenfria smördegen till 2 mm tjocklek och dela i kvadrater, ca. 8 x 8 cm.

  • Gör ett snitt in mot mitten från varje hörn av kvadraten (lämna 2 cm i mitten osnittad) och lägg en klick fast plommonsylt i mitten.

  • Vik in vartannat hörn och tryck ned försiktigt. Lite vatten hjälper att ”limma ihop” hörnen. Pensla med uppvispat ägg och grädda ca 10 min vid 225 °C tills de glutenfria finska julstjärnorna får vacker färg.

  • Strö över florsocker när de glutenfria finska julstjärnorna har svalnat.

  • Tips! Den glutenfria smördegen är lättast att baka när den fortfarande är lite sval. Låt degen tina i kylskåp i ca 8 timmar innan du börjar baka för bästa resultat.