RECEPT PÅ GLUTENFRIA SMÖRDEGSKAKOR
Med detta recept kan du baka goda glutenfria smördegskakor till fikastunden. Använd smördeg som är fri från gluten, mjölk och laktos. Dessa glutenfria smördegskakor med kanel och kardemumma passar perfekt till kaffet.

ca 15–20 kakor
30 minuter
Ingredienser
- 1/2 paket glutenfri smördeg
- 4 msk strösocker
- 1 msk malen kanel
- 1 msk grovstött kardemumma
SÅ HÄR GÖR DU
Tina den glutenfria smördegen i kyl i minst 8 timmar.
Sätt ugnen på 180 °C. Ta smördegen ur frysen och skär i ca 3–4 mm tjocka skivor.
Blanda hälften av strösockret och kanelen på ett fat. Blanda resten av strösockret och kardemumman på ett annat fat. Vänd kakorna i blandningarna och tryck till försiktigt så att socker- och kryddblandningen fastnar.
Lägg de glutenfria smördegskakorna på en bakpappersbeklädd ugnsplåt och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills de glutenfria smördegskakorna fått färg.